Med ekonomiskt stöd från

Beviljat stöd från Kulturrådet

Under våren 2021 har det statliga Kulturrådet gett aktörer inom kultursektorn möjlighet att söka pengar för projekt avseende nystart efter pandemin.
Med anledning därav har Sundsvalls Orkesterförening lämnat in en ansökan om stöd och vi kan nu med stor glädje tillkännage att ansökan fick bifall!

Orkesterföreningen erhöll 102 000 kronor, varav merparten skall investeras i en beställning av nyskrivet verk från tonsättaren Britta Byström.
Verket är tänkt att uruppföras den 12 februari 2022 då Sundsvalls Orkesterförening planerar för en hejdundrande återstart.

Program vid denna konsert blir

Karl-Birger Blomdahl
Adagio ur Vaknatten
Britta Byström
Uruppförande
Wilhelm Stenhammar
Två Sentimentala Romanser

Lars-Erik Larsson
Barococo-svit

Solist Carl Vallin, alternerande konsertmästare Hovkapellet
Dirigent Eva Lauenstein

Lördag12 februari kl 15.00
Tonhallen Sundsvall

Välkomna!

Inval av hedersmedlemmar till Sundsvalls Orkesterförening

Den 29 mars 2021 hade Sundsvalls Orkesterförening sitt ordinarie årsmöte där man också hade glädjen att till hedersmedlemmar välja ett antal personer som gjort betydande insatser för föreningen.

Följande personer valdes in av mötet:

Björn Barkå

John-Erik Burstedt

Åke Hedman

Anna-Maria Nilsson

Peter Tjernberg

Ulf Wickberg

Tommy Rönning

Anita Björken

Sedan tidigare invalda hedersmedlemmar är:

Åke Beckman

Heinz Eckert

Björn Orrhede

Stig Robertsson

Lennart Stadling

Kjell Norberg

Karin Rinander – Olausson

Lars Stattin

Luciano Ventura

Med det vill styrelsen för Sundsvalls Orkesterförening visa sin tacksamhet för mångårigt arbete inom och för Sundsvalls Orkesterförening och hoppas att fortsatt ha sina hedersmedlemmar som stöttepelare många år framöver!